Üdvözlünk

A Vasi Könyvtári Portál blogja

Hírek, újdonságok, kutatások, bejelentések, viták, érdekességek, személyes információk...

 

Kedves Olvasó!

A Vasi Könyvtári Portál blogja üdvözöl a bloggerek oldalain.

Reméljük, hogy növeled a blog érdekességét sok új cikkel, információval, újdonsággal, és számodra is tudunk új, érdekes hírekkel szolgálni.

Ne késlekedj, ha közölni szeretnél valamit, vagy egy témában vitára hívnál kreatív, újdonságra nyitott bloggereket.

Kérünk, hogy állásfoglalásodban legyél nyitott, megértő, érdeklődő, bátor és emelett udvarias!

Blogok
Vándorgyűlés Pécsen - előzetes

Pár nap és utazunk Pécsre a 43. Vándorgyűlésre! Megyünk tudást, információt, élményt gyűjteni. Érdeklődéssel várjuk, hogy megismerhessük a "kaptárként" elhíresült új Tudásközpontot is. Az MKE Vasi Szervezetének vezetőségi ülésén döntöttünk arról, hogy a látottakat, hallottakat megosszuk azokkal a tagjainkkal, akik itthon maradnak. Reméljük, sikerül átadnunk majd a vándorgyűlés hangulatát, helyszíneit, az előadások lényegi üzeneteit.

Haizlerné Bea

840 Látogatás, 2 Megjegyzések

  • Megjegyzések
Visszahivatkozó URL:

Szálakként kezelt válaszok Szerző Dátum
Lezajlott a pécsi vándorgyűlés, melyre... P. Toldi Márta 2011.07.19. 16:02
Lassan már másfél hete, hogy hazaérkeztem a... Bozzai Judit 2011.07.27. 10:03

P. Toldi Márta
Lezajlott a pécsi vándorgyűlés, melyre egyesületünk helyi szervezetének köszönhetően igazán komfortosan utazhattunk, ügyes, lendületes gépkocsivezetőnkkel. Örülök, hogy láthattam a Tudásközpont impozáns épületét, magam is szívesen eltanulgatnék a „kaptár” külső köpenyének aurájában. Szurkolok a kollégáknak, hogy kellő érdeklődés és finanszírozás segítse modellkísérletüket! Leghatározottabb vágyakozásom tárgya azonban a könyvtárbusz volt. Túl a járművön, meggyőző élményem lett a kollégák elkötelezettsége, rendíthetetlen hite dél-baranyai küldetésük eredményességében, abban, hogy számos zsákfaluban sikerült felszámolniuk az ellátási fehér foltokat. A lakosság részéről megnyilvánuló fogadókészség pedig visszaigazolja a szolgáltatás megálmodóinak reményét. Az ünnepélyes megnyitón méltán lehetett büszke rá a megyei közgyűlés elnökhelyettes asszonya.
A vándorgyűlés tartalmához: minden programcsomagból választottam valami számomra érdekeset, amelyek közül sokáig fogok morfondírozni Pléh Csaba saját ideáimat megerősítő fejtegetésein, és a képző intézményeket képviselő hallgatókkal, kezdő könyvtárosokkal folytatott beszélgetésen. Tartalmas pécsi napjaimat megkoronázta a Zsolnay Negyedben tett látogatás. Elkápráztatott a gyáralapító szisztematikus család és vállalkozás építése, igényessége, kreativitása. A gyárnegyed, a lakókörnyezet természetes egysége sokkal többet mond el a családról, mint a remekeiket bemutató múzeumi kiállítás. Jó, hogy megmentése lehetővé vált.

P. Toldi Márta

Beküldve 2011.07.19. 16:02.

Leg Leg
Bozzai Judit
Lassan már másfél hete, hogy hazaérkeztem a vándorgyűlésről, de nap mint eszembe jutnak a Pécsen szerzett élményeim. Hol egy kolléga kérdez rá impresszióimra, hol egy csinos kis fényképcsomag érkezik elektronikus postaládámba, így újra és újra felidéződnek azok a napok. A szombathelyi és a debreceni után számomra a pécsi volt a harmadik megélt vándorgyűlés. Szombathelyen házigazdaként álltunk helyt, Debrecenbe meghívottként vetődtem el. A pécsi útnak viszont már saját elhatározásból vágtam neki. Munkálkodott bennem a szakmai kíváncsiság, a mediterrán város iránti rajongás és nem utolsó sorban a találkozások iránti vágy. Találkozni azokkal, akik az elmúlt évben egy város történetének korszakalkotó fejlődéséhez asszisztáltak: a pécsi könyvtárosokkal. Azokkal, akikkel közösek a céljaink: a gyermekkönyvtárosokkal. Azokkal, akikkel együtt tanuljuk szakmánk mesterszintű fortélyait: a csoporttársaimmal. A feltöltődés teljes körű volt. Volt részünk bőven hírekben, újdonságélményben, lelkesedésben, napfényben. Köszönet érte a szervezőknek, az útitársaknak.

Beküldve 2011.07.27. 10:03.

Leg Leg