Üdvözlünk

A Vasi Könyvtári Portál blogja

Hírek, újdonságok, kutatások, bejelentések, viták, érdekességek, személyes információk...

 

Kedves Olvasó!

A Vasi Könyvtári Portál blogja üdvözöl a bloggerek oldalain.

Reméljük, hogy növeled a blog érdekességét sok új cikkel, információval, újdonsággal, és számodra is tudunk új, érdekes hírekkel szolgálni.

Ne késlekedj, ha közölni szeretnél valamit, vagy egy témában vitára hívnál kreatív, újdonságra nyitott bloggereket.

Kérünk, hogy állásfoglalásodban legyél nyitott, megértő, érdeklődő, bátor és emelett udvarias!

Blogok
Felolvasás

Pár napja - több okból is, de - halogattam ezt a blogbejegyzést, amely 2011. június 2-hoz kapcsolódik. Ezen a napon immár többedik alkalommal adott helyet könyvtárunk nyilvános felolvasásnak. Most az Ünnepi Könyvhét szolgáltatta az alkalmat, hogy Médiatárunk délután felolvasó ponttá váljon. Minden ilyen eseménnyel kapcsolatban erős kétely fogalmazódik meg bennem: önmagunkon és az olvasást, a könyvet már egyébként is szeretőkön kívül kikhez is akarunk egyáltalán eljutni ezekkel a programokkal? A véletlen most úgy hozta, hogy egy könyvtárlátogatáson lévő általános iskolai csoport is bekapcsolódott egy rövid időre a felolvasásba, helyesebben az éppen elhangzó részlet (Berkes Péter: Utánam sráscok!) hallgatásába. Nos, az ő arcukon tükrözödő figyelem és érdeklődés, a nemcsak kísérői felszólításra elhalkuló zsongás válasz volt a korábbi kétségekre, és a felolvasó számára is élvezetessé tette a hangos olvasást. A felkeltett figyelem talán arra is reményt ad, hogy a gyerekek közül néhányan emlékezni fognak a részlet végén elhangzó, a könyv teljes elolvasására buzdító felszólításra, és személyes részesei lesznek Andris, Lada és többiek kalandjainak.

Németh Tiborné

1006 Látogatás, 1 Megjegyzések

  • Megjegyzések
Visszahivatkozó URL:

Szálakként kezelt válaszok Szerző Dátum
Hajni,kétségek persze,fogalmazódtak meg bennem... Köbölkuti Katalin 2011.07.22. 10:16

Köbölkuti Katalin
Hajni,kétségek persze,fogalmazódtak meg bennem is,de eddig majd minden egyes felolvasási "akció" hozott olyan plusz élményt,amely miatt megérte. Engem az általad említett történésben a gyerekek részéről spontán felcsattanó taps volt ilyen momentum.
Köböl

Beküldve 2011.07.22. 10:16.

Leg Leg