Üdvözlünk

A Vasi Könyvtári Portál blogja

Hírek, újdonságok, kutatások, bejelentések, viták, érdekességek, személyes információk...

 

Kedves Olvasó!

A Vasi Könyvtári Portál blogja üdvözöl a bloggerek oldalain.

Reméljük, hogy növeled a blog érdekességét sok új cikkel, információval, újdonsággal, és számodra is tudunk új, érdekes hírekkel szolgálni.

Ne késlekedj, ha közölni szeretnél valamit, vagy egy témában vitára hívnál kreatív, újdonságra nyitott bloggereket.

Kérünk, hogy állásfoglalásodban legyél nyitott, megértő, érdeklődő, bátor és emelett udvarias!

Blogok
Dsida újdonság

 

A minap hallottam a rádióban, hogy Magyarország a fesztiválok országa lett. Szinte nincs olyan hétvége, amelyiken ne szeretnék a rendezők az éppen soros kavalkádra invitálni a közönséget. A hírekből azonban az is tudható, hogy a fesztiválok zöme idegenforgalmi látványosságot, gasztronómiai élvezetet kínál, miközben vásárlásra csábít. Nem kétséges, hogy a sokadalom jól érzi magát ezeken az alkalmakon, ám a „jóllétnek” vagy egy másik dimenziója is. Intimebb közönségi körben, a szellem és a szépérzék kényeztetésével ugyancsak elérhető az elégedettség hosszabb-rövidebb állapota. Erre való atmoszférát teremtett tegnap este (augusztus 4-én) a Cicelle Művészeti és Kulturális Társaság, amikor Zsennyén bemutatta a Savaria University Press kiadásában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megjelentetett Láng Gusztáv könyvet (szerkesztőtárs Urbán László), Dsida Jenő összegyűjtött versei-t. A mutatós, igényesen szerkesztett, meglehetősen vaskos kötetet nyugodtan nevezhetjük Láng tanár úr szerelmetes alkotásának, hisz ifjúkora óta vonzódik a költőhöz. Kutatta életművét, publikált róla, újra és újra visszatérve a témára. Hihetetlenül sokat tud Dsidáról, és az este elmondottak alapján az is bizonyos, hogy autentikus az értelmezésben. Bár már hallom is, ahogy tanár úr visszautasítja ezt az állítást, mert mint mondja: ő olvasni szereti a szerzőket, nem értelmezni.

 

Hosszú, sokakat elérő karriert kívánok a jelenleg legteljesebb Dsida versgyűjteménynek! A létrejöttében és a friss bemutatásában segédkezőknek pedig köszönöm a szép estét, hogy meghallgathattam a tanár úr káprázatos élmény-folyamát, mert előadásában támaszt adó élménnyé válik minden tudás és tapasztalat.

P. Toldi Márta

957 Látogatás, 0 Megjegyzések

  • Megjegyzések
Visszahivatkozó URL: