Üdvözlünk

A Vasi Könyvtári Portál blogja

Hírek, újdonságok, kutatások, bejelentések, viták, érdekességek, személyes információk...

 

Kedves Olvasó!

A Vasi Könyvtári Portál blogja üdvözöl a bloggerek oldalain.

Reméljük, hogy növeled a blog érdekességét sok új cikkel, információval, újdonsággal, és számodra is tudunk új, érdekes hírekkel szolgálni.

Ne késlekedj, ha közölni szeretnél valamit, vagy egy témában vitára hívnál kreatív, újdonságra nyitott bloggereket.

Kérünk, hogy állásfoglalásodban legyél nyitott, megértő, érdeklődő, bátor és emelett udvarias!

Blogok
Alexa Károly kitüntetése
Címkék: alexa károly, életünk

A Vas Népe mai, hétvégi száma ünnepi interjút közöl az Életünk folyóirat főszerkesztőjével abból az alkalomból, hogy az idei nemzeti ünnepen megkapta a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetését „a magyar irodalmi életben betöltött meghatározó szerepe, valamint kiemelkedő kritikai és publicisztikai tevékenysége elismeréseként”.
Alexa Károlyt jól ismeri megyénk könyvtáros társadalma. Rendszeres használója a megyei könyvtárnak, számos alkalommal nyilvánosan is elmondta elismerő véleményét a gyűjteményről, a könyvtárosok segítőkészségéről. Rendszeresen hívtuk előadónak irodalmi témájú rendezvényekre kisebb-nagyobb könyvtárakba, konferenciákra. Kapcsolatunk fundamentuma, hogy a nevével fémjelzett lap a könyvtárban „lakik”, és az interjúban is emlegetett „közkultúra iránti politikai figyelem” állapota okán a Berzsenyi Dániel Könyvtár lett az Életünk kiadója, sőt nézőpontom szerint patrónusa.
A Merklin Tímeával folytatott beszélgetésből hitelesen kirajzolódik Károly színes egyénisége, sokoldalú alkotó tevékenysége, továbbá az is, hogy éppúgy otthon van Vas megyében, mint mi mindannyian.


Kitüntetéséhez szívből gratulálok, jó egészséget, és kiapadhatatlan alkotókedvet kívánok!
P. Toldi Márta

Az interjú itt olvasható:
http://vaol.hu/hirek/alexa-karolyt-a-magyar-erdemrend-tisztikeresztjevel-tuntettek-ki-az-iroval-egyhazashetyei-birtokan-beszelgettunk-1687488

 

391 Látogatás, 0 Megjegyzések

  • Megjegyzések
Visszahivatkozó URL: