Üdvözlünk

A Vasi Könyvtári Portál blogja

Hírek, újdonságok, kutatások, bejelentések, viták, érdekességek, személyes információk...

 

Kedves Olvasó!

A Vasi Könyvtári Portál blogja üdvözöl a bloggerek oldalain.

Reméljük, hogy növeled a blog érdekességét sok új cikkel, információval, újdonsággal, és számodra is tudunk új, érdekes hírekkel szolgálni.

Ne késlekedj, ha közölni szeretnél valamit, vagy egy témában vitára hívnál kreatív, újdonságra nyitott bloggereket.

Kérünk, hogy állásfoglalásodban legyél nyitott, megértő, érdeklődő, bátor és emelett udvarias!

Blogok
A web 2.0 tanfolyam záró előadásai
Címkék: elektronikus ügyintézés, elektronikus vásárlás, továbbképzés

A web 1.0-tól a web 2.0 fel a megváltozott internetes világbancímű tanfolyam záró előadásain az elektronikus ügyintézés és az elektronikus vásárlás volt a fő téma.

A XXI. századi igényként megfogalmazott szolgáltató állam egyik fontos eleme az ügyfélközpontú közigazgatás, ennek legfontosabb feladata pedig az elektronikus ügyintézés. Az állampolgárok, a vállalkozók és a civil szervezetek ügyeinek minél egyszerűbb és átláthatóbb módon történő intézése komoly kihívás az államnak, hiszen egy, az összes lényegi területet átfogó keretrendszer megalkotása nagyon komoly feladat.
Egy-egy szolgáltatás megvalósításhoz több intézménynek kell együttműködnie, de jelenleg sok esetben egymással együttműködni képtelen, elavult informatikai rendszerek állnak a hivatalok rendelkezésére, ez a probléma tehát sokkal összetettebb, és sokkal több erőforrást igényel, mint a távoli szemlélő gondolná. Ugyanakkor az EU kiemelten kezeli az elektronikus közigazgatás és a szolgáltató állam kérdését, ez tehát nemcsak önként vállalt feladat, hanem EU-s kötelezettség is.

A fejlesztés folyamatos, jelenleg ügytípusonként más-más szinten intézhetjük ügyeinket. Egyes ügyek az ügyfél választásától függően elektronikusan is intézhetőek, mások kizárólag elektronikusan intézhetők, és még mindig van egy harmadik csoport, ahol szinte semmi lehetőségünk az elektronikus ügyintézésre.

Minderről A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) rendelkezik.Az internet olyan ablak a világra, amely számtalan lehetőséget nyit meg előttünk. Ezek közé tartozik a vásárlás is, hiszen ma már egy megfelelő kártya segítségével akár a világ legtávolabbi  pontjáról is tudunk vásárolni. Ár, minőség, szállítási- és fizetési feltételek – mindez pár perc alatt az egyes áruházakban megtekinthető és összehasonlítható, így eldönthetjük, hogy hol és hogyan vásárolunk. A webáruházak többsége többféle fizetési és szállítási módot kínál fel, így akár gyorspostával másnap átvehetjük a megrendelt termélket.

Fontos tudni, hogy az internetes vásárló nincs magára hagyva, hiszen az e-kereskedelem ugyanúgy törvényileg szabályozott, mint a kereskedelem hagyományos formája. Aki az e-kereskedelem részletesebben is érdekel, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság oldalán és az kiservinegon.hu oldalon tud utánanézni.

502 Látogatás, 4 Megjegyzések

  • Megjegyzések
Visszahivatkozó URL:

Szálakként kezelt válaszok Szerző Dátum
A tanfolyamra várakozással készültem. Én, mint... Hegedűsné Borbély Krisztina 2012.01.09. 11:12
A modul olyan érdekes és hasznos weboldalakra... Lénárt Krisztián 2012.01.09. 13:22
A tanfolyam utolsó előadásának témája az... Soósné Ágnes 2012.01.11. 14:22
A záró modul témája számomra azért volt érdekes,... Hufnágel Szabolcs 2012.01.11. 15:11

Hegedűsné Borbély Krisztina
A tanfolyamra várakozással készültem. Én, mint tájékoztató könyvtáros nyitottsággal igyekszem az új dolgok felé tekinteni,hogy minél szélesebb körben tudjak tájékoztatni. Számomra a blogírás és ehhez kapcsolódó új ismeretek keltették fel leginkább érdeklődésemet. Hasznos információkat hallhattunk utolsó előadásainkon is, bár azokkal az ismeretekkel már az IT- tanácsadó képzése alkalmával mélyrehatóbban volt alkalmam megismerkedni. Szívesen használom az internetes ügyintézést, bár a interneten való vásárlást még nem igazán mertem kipróbálni. A kormányzati portálon már kutakodtam, regisztrált tagként sok hasznos információhoz lehet hozzájutni pár kattintással. A tanfolyamon szerzett ismereteimet haszonnal fogom kamatoztatni könyvtárunkban.

Beküldve 2012.01.09. 11:12.

Leg Leg
Lénárt Krisztián
A modul olyan érdekes és hasznos weboldalakra hívta fel a figyelmet, amelyek megkönnyítik mindennapi életünket. Az elektronikus ügyintézést magam is igyekszem használni pl: közüzemi szolgáltatásokhoz kapcsolódó ügyek megoldásánál, könyvek vásárlásánál… . Az elektronikus tanulás hazai képviselői közül itt ismerkedtem meg pl.: www.oktopusz.hu; www.eduweb.hu; www.krea.hu, www.tanarurkerem.hu portállal. Köszönöm a lehetőséget.

Lénártné Hustiker Erika

Beküldve 2012.01.09. 13:22.

Leg Leg
Soósné Ágnes
A tanfolyam utolsó előadásának témája az elektronikus ügyintézés, internetes vásárlás ,E-learning
Az előadás számomra nagyon érdekes volt és sok új dolgot tanultam. A mai felgyorsult rohanó világunkban fontos, hogy ügyes-bajos dolgainkat gyorsan, kevés idő ráfordításával tudjuk intézni. Az elektronikus ügyintézés és vásárlás erre kínál lehetőséget az arra vállalkozók számára. Egy pár évvel ezelőtt regisztráltam az ügyfélkapun ennek előnyeit magam is élvezem. Elektronikusan intézem banki ügyeimet, és vásárolni is szoktam interneten ez minden esetben megkönnyíti és gyorsítja az ügyintézést és rengeteg idő megtakarítható néhány kattintással.
Számomra ami igazán új dolog volt az a e-learning. Sok hasznos dolgot tanultam és remélem könyvtárosi munkám során az itt megszerzett tudást tudom hasznosítani.

Beküldve 2012.01.11. 14:22.

Leg Leg
Hufnágel Szabolcs
A záró modul témája számomra azért volt érdekes, mert - bár sok új információt nem adott a számomra, mivel az elektronikus ügyintézéssel, vásárlással kapcsolatos dolgokkal nap mint nap találkozom - rendszerezve, pontról pontra végig mentünk a témával kapcsolatos kérdéseken, az esetleges buktatókon, veszélyeken és jó pár hasznos, új információval lettem gazdagabb

Beküldve 2012.01.11. 15:11.

Leg Leg