Generációs találkozó és évfordulók

 

Október 4-én gazdag programmal ünnepelte könyvtárunk a megyei könyvtári funkció hat évtizedes gyakorlását. A visszatekintés középpontjában a megyei könyvtár, továbbá városi könyvtári partnerintézményeiben egykoron szolgálatot teljesítők, és a jelenlegi munkatársak nyilvános generációs találkozója állt. Az eseményre ugyanis meghívást kaptak a Berzsenyi Dániel Könyvtár leghűségesebb olvasói és azok a szakemberek is, akik a 10 éve felújított és kibővített épület létrejöttében meghatározó szerepet játszottak.
 
 
Könyvtárunk jelenlegi és egykori fenntartóinak képviseletében köszöntőt mondott és a könyvtár tevékenységét méltatta Kovács Ferenc Vas Megye Közgyűlésének elnöke, és Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A Megyei Intézményfenntartó Központból Dr. Huszár Lilla intézményvezető jókívánságait Dr. Kapiller Sarolta tolmácsolta, aki saját nemzetközi tapasztalatainak fényében a további munkához is erőt adó összehasonlítást tett.
 
Könyvtárhasználói élményeinek felidézésével formálta egyedivé felszólalását Dr. Takácsné Dr. Tenki Mária, a megyeszékhely önkormányzatának kulturális tanácsosa.
 
 
A népes közönség meghallgathatta Pallósiné Dr. Toldi Márta könyvtárigazgató „Tükörcserepek” című, szubjektív könyvtártörténetét az eltelt 60 évről.
 
 
 
Nagy Éva igazgatóhelyettes pedig „Átváltozások : 60 éve együtt Vas megye közkönyvtáraival” címmel mutatta be azt az általa rendezett könyvtártörténeti kiállításhoz készített prezentációt, amely hat évtized legfontosabb történéseinek dokumentumait tárta a látogatók elé.
 
 
A Berzsenyi Dániel Könyvtár közössége nagy örömmel fogadta, hogy az évforduló alkalmából Vas Megye Önkormányzatának Közgyűlése ELISMERŐ OKLEVELET adományozott az intézménynek „a könyvtárhasználó közönség igényes dokumentum- és információellátása érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkájáért.”
 
 
Az ünnepi programnak része volt a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Vas Megyei Szervezetének 45 évéről szóló megemlékezés is, melyről Dr. Tilcsikné Pásztor Ágnes titkár villantott fel érdekes képeket és emlékeket.
 
A fogadást követően élénk beszélgetés, emlékidézés következett, melynek utánozhatatlan hangulatát P. Toldi Márta próbálta megörökíteni a VKP blog-bejegyzésében.
 
 
 

 

 
Örömünkre szolgál, hogy az ünnepi alkalom a sajtó érdeklődését is felkeltette, a Vas Népe 2012. október 3-án és 8-án, a Savaria Fórum 2012. október 13-án foglalkozott az évfordulókkal és az intézmény tevékenységével. A Szombathelyi Televízió gazdag áttekintése az alábbi linken látható.

 PTM